BEZIENSWAARDIGHEDEN EN ACTIVITEITEN IN CARTAGENA

Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena

De bezienswaardigheden van Cartagena zijn niet binnen één dag te zien. Je hebt er wel een aantal dagen voor nodig, wil je de lokale cultuur en mensen leren kennen. Hieronder vertellen we je over een aantal leuke en interessante bezienswaardigheden van Cartagena.

Voor de toerist zal de stad Cartagena grofweg uit twee gedeelten bestaan. Het centrum en Boca Grande. De meeste koloniale wandeltochten beginnen op Plaza de los Coches in het oude historische centrum. Vanuit hier tref je overdag gezellige restaurantjes aan en de rust en koloniale oudheid die het centrum uitstraalt. In de avond komt het oude historische centrum echt tot leven met dansgroepjes, barretjes waar de salsa en reggaeton uit de boxen schalt, straatverkopers die onder andere hoeden en sigaretten verkopen. Wees vooral voorbereid, wanneer de nationale voetbalselectie speelt. Het land, dus ook het ‘gewone’ leven, staat dan even stil voor 90 minuten.

BOCA GRANDE

Boca Grande

Als je aan een strand dichtbij het centrum wilt liggen kun je vanuit het centrum het beste een taxi nemen naar Boca Grande. Een taxi kost 2.500 Colombiaanse Peso (COP), zo’n 0,70 cent. Eenmaal aangekomen kun je genieten van de heerlijke stranden. Sluit een deal met een van de strandbeheerders om een stoel voor een hele dag te huren en je krijgt er in veel gevallen een gratis gekoeld drankje bij.

GABO’S HUIS

Gabo’s huis

Tegen de oude stadsmuren vind je het huis van Gabriel Garcia Marquez. Het moderne gebouw gelegen aan de Carrera de Curator is ontworpen door de Colombiaanse architect Rogelio Salmona. Het huis ligt met zijn rug tegen het centrum maar biedt prachtig uitzicht op zee. De Nobelprijswinnaar had een aantal huizen op de wereld maar dit was een van zijn favoriet en was hier met name veel rond de Kerst te vinden. Garcia was zo dol op deze stad dat hij weleens zei: ‘al mijn boeken bevatten stukjes Cartagena‘.

PARADIJSELIJKE STRANDEN

De mooiste stranden van Colombia

Wat je ook kunt doen als je iets meer tijd hebt, is een tocht maken naar Islas del Rosario. Dat is een eilandengroep op zo’n 40 minuten varen van Cartagena. Hier kun je snorkelen, genieten van een aquariumshow of gewoon lekker luieren aan het strand. Dit is een aanrader omdat je hier meer tot rust komt dan de drukkere stranden van Boca Grande waar je soms een paar keer te vaak ‘nee’ moet verkopen aan de zoveelste strandverkoper. Houd echter wel rekening met het feit dat je vriendelijk blijft, omdat de verkopers over het algemeen, als zij in de morgen beginnen met hun werk, niet weten of zij zullen dineren diezelfde dag. Het is hun broodwinning, dus mocht je ze een fooi kunnen geven, doe dit te allen tijde.

BUSTOUR

Hop On – Hop Off Tour

Ondertussen is de bekende rode bus ook in Cartagena een bekend fenomeen geworden. De bus brengt je langs alle highlights van de stad en beschikt over 15 stops. De CitySightSeeing Cartagena neemt je mee en stopt onder andere het historische centrum (Torre del Reloj), Castillo de San Felipe, verschillende winkelcentra en het museum van Rafael Núñez (ex-president Colombia). De totale rit duurt zo’n 90 minuten en kost voor volwassenen 13,- euro (45.000 COP) en voor kinderen 10,- euro (35.000 COP). De busticket is overigens 2 dagen geldig.

Wat er verder te beleven valt in Cartagena

Als je naar Cartagena gaat kom je daar om uit te rusten en jezelf te laten onderdompelen onder de folklorische en historische pracht en praal die de art-deco stijl stad je biedt. Dat zie je met name als je door de wijk Boca Grande loopt. Je krijgt er een behoorlijk ‘Miami Vice’ gevoel.

Je kunt verder nog naar een vulkaan en een gezonde modderbad nemen. Totumo ligt niet ver van Cartagena vandaan. Het is een moddervulkaan van ongeveer 15 meter en te bereiken met een trap van hout. De Colombianen staan graag voor je klaar om tegen betaling wat foto’s te maken en of je een goede massage te geven. Mocht je dit niet willen, geef dit heel duidelijk aan. Totumo ligt op de route van Cartagena naar Barranquilla (ongeveer 1,5 uur rijden). Mocht je Cartagena wel gezien hebben kun je besluiten om door te trekken naar Santa Marta of nog een uitstapje te maken naar Mompox. Mompox is vanaf Cartagena zo’n 6 á 7 uur rijden.

Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena in een notendop

Hieronder sommen we voor je kort op welke bezienswaardigheden en activiteiten van Cartagena er zijn. Daaronder kun je ook een greep vinden uit onze aanbevolen accommodaties die je rechtstreeks kunt boeken bij Booking.com.

Het historische centrum

Het historische oude centrum wordt goed verzorgd en is daarom een absolute aanrader om een wandeling door te maken.

Het fort San Felipe de Barajas

De stadsmuren zijn gebouwd tussen 1751 en 1759. Het kasteel van San Felipe de Barajas werd gebouwd tussen 1536 en 1657.

Las Bóvedas

Was vroeger een gevangenis dat nu dienst doet als gebouw met souvenierwinkeltjes.

Playa Blanca

Een prachtig strand waar je kunt genieten van het water, heerlijk eten en natuurlijk de zon.

Torre del Reloj

Wil je jouw geliefde verrassen met een romantische paardrijtocht door de koloniale binnenstad? Ga dan even naar het begin van het oude centrum, het Torre del Reloj. Hier staan de paard en wagen voor je klaar.

ChocoMuseo

Dat verwacht je niet! Een heus chocolademuseum! Leer hier alles over chocolade en proef producten zoals rum, thee en nutella.

Het weer

Het klimaat is niet heel gevarieerd. Gemiddeld heeft Cartagena een warm klimaat met zo’n 31 graden en een gemiddeld minimum van 24 graden. De gemiddelde luchtvochtigheid is 90% en er valt ongeveer 1000 mm per jaar.

Hotels in Cartagena

Na het zien en doen van de bezienswaardigheden en activiteiten in Cartagena is het lekker als je van jouw welverdiende nachtrust kunt genieten. Hieronder staan een aantal tips als het gaat om hotels. Voor ieder budget is er een geschikte accommodatie te vinden.Booking.com

Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena Colombia
Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena Colombia
Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena Colombia
Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena Colombia
Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena Colombia
Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena Colombia
Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena Colombia
Bezienswaardigheden en activiteiten Cartagena Colombia

Verder zoeken?

Liever zelf verder zoeken? Bekijk dan de opties hieronder. Mocht je liever contact met ons opnemen voor tips, vul dan het contactformulier in.Booking.com